22 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Είχε τη φόρα από… πέρσι και «καθάρισε» φέτος σε 37 λεπτά!

ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 3-0 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ «ΑΓΧΩΜΕΝΗ» ΚΑΛΑΜΩΤΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 1.200 ΘΕΑΤΕΣ!!!

29/3/2010

Αυτή τη φορά και στην πηγή πήγε και νερό ήπιε. Ο λόγος για τον Κανάρη Νενήτων που ανήμερα της εθνικής μας επετείου νίκησε σ’ ένα κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο Χίου την Καλαμωτή, στον τελικό του Κυπέλλου Χίου. Μάλιστα οι μπουρλοτιέρηδες των Νοτιοχώρων «καθάρισαν» το παιχνίδι από την αρχή, αφού πέτυχαν τρία γκολ στο 1ο ημίχρονο, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους.
Μόνο 37 λεπτά χρειάστηκε ο Κανάρης το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Δημοτικό Στάδιο Χίου για να κερδίσει την Καλαμωτή με 3-0 και να κατακτήσει το τρόπαιο στον 60ό τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Χίου.
Οι 1.200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν ένα καλό, σε γενικές γραμμές, παιχνίδι (ειδικά στο πρώτο μέρος) με την ομάδα από τα Νένητα να έχει το «πάνω χέρι» στο τερέν, απέναντι στην Καλαμωτή που ήταν «ρούκι» σε τελικό Κυπέλλου και η εξέλιξη του αγώνα δεν την ευνόησε, αφού μέσα σε 27 λεπτά δέχθηκε τα 3 γκολ και παίκτες της «κλειδιά» υστέρησαν, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, παρουσιάστηκε μάλιστα πολύ αγχωμένη.
Το παιχνίδι αν και προβλεπόταν συγκλονιστικό δεν ήταν. Ο Κανάρης την 3η συνεχόμενη φορά που πήγε σε τελικό αποδείχθηκε πιο έμπειρος, καλύτερος και ουσιαστικός. Κατάφερε 3 καίρια πλήγματα από το 10’ έως το 37’ με 3 τέρματα των Μονίαρου, Καππού και Κάργατζη και τελείωσε νωρίς τον αγώνα. Παρά τις γρήγορες αλλαγές του Σταμάτη Ξύδα (έκανε 2 αλλαγές στο 46’) και το φιλότιμο των παικτών του δεν άλλαξε κάτι.
Μάλιστα στο 89’, όταν η Καλαμωτή κέρδισε πέναλτι, ο Μονιώδης που είναι εξπέρ στο είδος απέκρουσε και δεν επέτρεψε στην Καλαμωτή ούτε το γκολ της «τιμής».
Ο Κώστας Ιωάννου έστησε την ομάδα του όπως τα τελευταία παιχνίδια. Καππός σέντερ φορ, Μονίαρος αριστερό χαφ - εξτρέμ, ελεύθερος ο Κάργατζης, στο κέντρο ο Παραδείσης και με τον Παλάβρα έδενε την άμυνα. Έτσι περίπου ισορρόπησε  την ομάδα και φυσικά είδε και τους υπόλοιπους σε καλή ημέρα, όπως τους ξέραμε σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος.
Η Καλαμωτή είχε τη μεγάλη απουσία του Σφήκα, προσπάθησε να κρατήσει καλά στον άξονα και να παίξει παιχνίδι από τα πλάγια. Εν μέρει το σχέδιο φαινόταν καλό αλλά η άμυνα δεν άντεξε και δεχόμενη το γκολ νωρίς η ομάδα γονάτισε. Δεν μπόρεσε να δείξει αυτά που ξέρει.
Και ο Κανάρης αν σε βρει μπόσικο έχει τους παίκτες που δεν αστειεύονται. Στο τέλος ο Κώστας Ιωάννου έκανε συντήρηση δυνάμεων, ενόψει των αγώνων πρωταθλήματος που έπονται.
Από τον Κανάρη ξεχώρισαν οι Παραδείσης, Μονίαρος, Παλάβρας, Καππός. Από την Καλαμωτή οι Καϊμάκης, Γαλάτουλας και Γούτης.
Πολύ καλή η διαιτησία του Γιάχου και των βοηθών του Στουπάκη - Φραγκογιάννη, ενώ και ο 4ος ρέφερι Ξενάκης, ήταν άψογος στα καθήκοντά του.
ΚΑΛΑΜΩΤΗ: Ι. Γιαζιτζόγλου, Γκοτζάι (57’ Τόντρι), Κουτσόπουλος, Μονιός, Γ. Γιαζιτζόγλου (46’ Γαλάτουλας), Σαραντινός, Ματέρης (46’ Διακογεωργάκης), Καϊμάκης, Γούτης, Μουλάκης.
ΚΑΝΑΡΗΣ:  Μονιώδης, Λέσι, Φαρατζής, Χρουσάκης, Παλάβρας, Μ. Σοβατζής, Μονίαρος (80’ Βάβουζας), Πάλλας, Καππός, Παραδείσης (81’ Τρίκιλας), Κάργατζης (70’ Κουφούδης).
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΙΚΟΥΝΗΣ   

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ     

5’ σουτ του Παλάβρα πάνω από τα δοκάρια.
10’ από εκτέλεση κόρνερ ο Καππός με κεφαλιά σημαδεύει το δοκάρι, ο Μονίαρος παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ, αφού αδράνησε η άμυνα, έκανε το 1-0.
15’ εκμεταλλευόμενος αναστάτωση της άμυνας ο Καππός κέρδισε την μπάλα αλλά σούταρε χλιαρά άουτ.
24’ μακρινό σουτ του Καϊμάκη πάνω από τα δοκάρια.
31’ καταπληκτική μπαλιά του Πάλλα προς τον Καππό που πήρε την μπάλα, μπήκε μόνος στην περιοχή, πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-0.
37’ πριν συνέλθει η Καλαμωτή ήρθε και το 3ο χτύπημα. Ο Μονίαρος σέντραρε, ο Κάργατζης κοντρολάροντας με το στήθος πλάσαρε κάνοντας το 3-0.
46’ ο Καππός μπήκε από δεξιά, σούταρε επικίνδυνα, αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε.
52’ η κεφαλιά του Παραδείση πέρασε άουτ.
58’ ο Παραδείσης ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
70’ η σέντρα του Καϊμάκη σταμάτησε στο δοκάρι ενώ η γυριστή κεφαλιά του Γούτη από σέντρα του Μουλάκη πέρασε άουτ.
73’ ο Γούτης έκανε την επέλαση από δεξιά, σέντραρε αλλά το γυριστό σουτ του Τόντρι πέρασε άουτ.
76’ τη μακρινή μπαλιά του Παλάβρα πήρε δυνατά ο Καππός που σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Γιαζιτζόγλου.
89’ Ο Μουλάκης για την Καλαμωτή κέρδισε πέναλτι (από τον Παλάβρα). Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μουλάκης αλλά ο Μονιώδης είχε αντίθετη άποψη. Έπεσε σωστά, μάζεψε την μπάλα και κράτησε το 3-0.

Σαρρής: «Ο πιο πετυχημένος τελικός»
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου (και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ) Γιώργος Σαρρής φανερά ικανοποιημένος για την άρτια οργάνωση του τελικού του Κυπέλλου και ειδικότερα για την παρουσία του φίλαθλου κόσμου, δήλωσε στην «Αλήθεια TV»: «Νομίζω πως ο 60ός τελικός Κυπέλλου ήταν ο πιο πετυχημένος που έγινε ποτέ από πλευράς προσέλευσης κόσμου, από πλευράς θεάματος. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, το σκορ ίσως να αδικεί λίγο την Καλαμωτή, μπορούσε να έχει βάλει γκολ, αλλά ο Κανάρης έβαλε πρώτος  γκολ, είχε την ψυχολογία μαζί του και κέρδισε δίκαια».

Σιδερής Μονίαρος (ποδοσφαιριστής Κανάρη): «Έπρεπε να το πάρουμε φέτος στην 3η εμφάνισή μας σε τελικό. Το καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Τώρα χαρές και πανηγύρια, να χαρούμε τη μεγάλη αυτή επιτυχία για τον Κανάρη!».
Κώστας Φαρατζής (ποδοσφαιριστής Κανάρη): «Μεγάλη νίκη, τη θέλαμε πάρα πολύ, γιατί πέρσι μας πήραν έναν τίτλο και το θέλαμε πολύ. Το πρώτο κύπελλό μου, έχω χάσει αλλά δύο και χάρηκα πάρα πολύ για το σημερινό. Ήμασταν σαφώς καλύτεροι σαν ομάδα!».
Κώστας Ιωάννου (προπονητής Κανάρη): «Πάντα σε έναν τελικό είναι μια μεγάλη και σπουδαία νίκη, ιδίως για μια ομάδα που έχει αρκετά χρόνια να πάρει κύπελλο. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά το ήθελαν, το άξιζαν, το έδειξαν στο γήπεδο. Σε έναν τελικό με δυο ισάξιες ομάδες δεν περιμένεις να εξελιχθεί έτσι και να νικάς 3-0 στο ημίχρονο. Εγώ αυτό που πίστευα και έλεγα στα παιδιά είναι να μπουν δυνατά και αν προηγηθούμε θα είναι εύκολα μετά. Το έλεγα. Το 2ο ημίχρονο όπως εξελίχθηκε το ματς ήταν τυπική διαδικασία και πάλι ήμασταν καλύτεροι. Πιέζαμε μέχρι το 90’ σαν να θέλαμε το αποτέλεσμα ενώ το είχαμε. Αυτό είναι καρπός της δουλειάς  που κάνουν τα παιδιά. Το πίστευαν, το ήθελαν και αποδείχθηκε στο γήπεδο».
Σταμάτης Ξύδας (προπονητής Καλαμωτής): «Συγχαρητήρια στον Κανάρη για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, πιστεύω και στο δεύτερο, ήταν καλύτερη ομάδα γενικά. Εμείς παρουσιαστήκαμε κακοί. Έχουμε ενδοιασμό για  φάουλ στο 1ο γκολ και οφσάιντ στο 2ο, αλλά νομίζω ότι δεν κάναμε την εμφάνιση που έπρεπε για να ζητήσουμε κάτι παραπάνω. Την Κυριακή εμείς έχουμε παιχνίδι ενώ η ΕΠΣ Χίου κανόνισε να αναβληθεί μόνο το παιχνίδι του Κανάρη. Δεν τρέχει τίποτα παίζουμε την Κυριακή».
Οδυσσέας Πιτσόλης (πρόεδρος Κανάρη): «Ήταν δικαίωση μετά από 3 προσπάθειες σε ισάριθμα χρόνια. Δεν περιμέναμε πως θα ήταν έτσι, τόσο εύκολα, αλλά το αξίζαμε. Ήταν σαν να πήραμε και το περσινό μαζί. Τώρα θα πάμε στην πλατεία του χωριού να το γιορτάσουμε».
Σταμάτης Παλάβρας (ποδοσφαιριστής Κανάρη): «Σήμερα αισθανόμαστε πολύ καλά, μετά από 4 χρόνια στα Νένητα παίρνουμε έναν τίτλο. Εγώ θα ήθελα να τον αφιερώσω στον κόσμο μας και τον πρώην προπονητή μας, Χριστόφορο Τσατσαρώνη, που μας βοήθησε πάρα πολύ. Δεν πρέπει να τον ξεχνάμε. Εύχομαι να πάρουμε και το πρωτάθλημα γιατί το αξίζουμε. Αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει πουθενά. Τέσσερα χρόνια μας ακολουθεί. Παντού και πάντα, σε χαρές και λύπες».
Νίκος Χρουσάκης (ποδοσφαιριστής Κανάρη): «Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται, είναι φοβερά. Φτάσαμε και πέρσι εδώ. Δεν ήμασταν τυχεροί, μας το στέρησαν κατά κάποιο τρόπο. Τέλος καλό όλα καλά. Πιστεύω ότι ήταν δίκαιο το σκορ».

Βαγγέλης Καϊμάκης (ποδοσφαιριστής Καλαμωτής): «Δεν πήγαμε καλά σήμερα, δεν το περιμέναμε αυτό. Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα πήγε σε έναν τελικό, υπήρχε απειρία, άγχος και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Στην αρχή, μετά το 3-0, είναι δύσκολο να γυρίσεις το παιχνίδι. Τα Νένητα είχαν προβάδισμα από την αρχή γιατί είχαν εμπειρία  τελικού. Εμάς ήταν η πρώτη μας φορά, προσπαθήσαμε αλλά ήμασταν άτυχοι».

Με δυο κουβέντες:

• Ο Κανάρης έκανε «πάρτι» στο κέντρο. Το κέρδισε κατά κράτος. Τρομερό πρέσινγκ,  πολύ τρέξιμο, ακόμα και οι επιθετικοί μάρκαραν συνεχώς τους αμυντικούς της Καλαμωτής αναγκάζοντας τους να κάνουν απανωτές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Η Καλαμωτή αγχωμένη, υπνωτισμένη, υποτάχτηκε αμαχητί. Πολύ δίκαιο το αποτέλεσμα, για έναν Κανάρη που μπήκε μέσα αποφασισμένος, είχε φρεσκάδα και από το 1ο μέρος είχε «αγκαλιάσει» την κούπα!

ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ, ΡΥΘΙΑΝΟΣ, ΛΙΤΣΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ:
«Δίκαιη η νίκη του Κανάρη, τα αμυντικά σφάλματα πρόδωσαν την Καλαμωτή!»

Τέσσερις προπονητές της Α´ Κατηγορίας, σχολιάζουν για την «Αθλητική Χίο» τον τελικό της  περασμένης Πέμπτης. Ο Αχιλλέας Πασβάντης (Ηρακλής), Αντώνης Ρυθιανός (Όμηρος), Πέτρος Λιτσάκης (Μικρασιατική) και Στέφανος Παπαθεοδώρου (Ατρόμητος) συμφωνούν ότι ο Κανάρης πήρε δίκαια το Κύπελλο στο νησί μας, τονίζοντας παράλληλα την απογοητευτική παρουσία της Καλαμωτής στον αμυντικό τομέα, αλλά και το γεγονός πως τα τρία γκολ που πέτυχαν τα Νένητα, στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Σταμάτη Ξύδα. Αναλυτικά:

Αχιλλέας Πασβάντης (προπονητής Ηρακλή):  «Το 1ο μέρος είχε νόημα, σ’ αυτόν τον τελικό. Μόλις έβαλε και το 3ο γκολ ο Κανάρης κρίθηκε το παιχνίδι. Τα Νένητα έπαιξαν έξυπνα, πιο σφιχτά πίσω και ευτύχησαν στις 2 πρώτες καλές ευκαιρίες που είχαν να βάλουν γκολ. Η Καλαμωτή μπήκε στο πρώτο 10λεπτο φλύαρη και μετά δεν μπόρεσε να δείξει κάτι. Δίκαια ο Κανάρης πήρε τον τίτλο. Η ομάδα είχε ευκαιρίες, η άλλη δέχθηκε πολύ εύκολα γκολ. Κρατάμε φυσικά την ωραία ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο!».

Αντώνης Ρυθιανός (προπονητής Ομήρου): «Καθαρή νίκη για τον Κανάρη από το 1ο ημίχρονο. Όταν έγινε το 3-0, το ματς είχε λήξει και μετά ο Κανάρης έκανε συντήρηση δυνάμεων. Ήταν πολύ καλύτερος. Η Καλαμωτή δεν μπήκε στο γήπεδο. Δίκαια τα Νένητα πήραν το κύπελλο, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο. Η Καλαμωτή είχε πρόβλημα σε άμυνα και κέντρο, με αποτέλεσμα ο Μουλάκης να μην παίρνει τις πάσες που έπρεπε. Και τα 3 γκολ προήλθαν από αμυντικά λάθη. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε μετά το 1-0, ούτε μετά το 2-0. Το πέναλτι που είχε στο 89’  δεν πρέπει να ήταν. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη από την Καλαμωτή, καμία σχέση δεν είχε με την ομάδα που βλέπουμε στο πρωτάθλημα!».

Πέτρος Λιτσάκης (προπονητής Μικρασιατικής): «Στο 2ο μέρος η Καλαμωτή ήταν εκτός παιχνιδιού. Μετά το 3-0 η ψυχολογία ήταν υπέρ του Κανάρη, που ήλεγχε το παιχνίδι. Δεν μπόρεσε να έχει αντίδραση και να πλησιάσει στα καρέ των Νενήτων. Φυσικά και ήταν δίκαια η επικράτηση του Κανάρη. Ήταν πιο αποφασισμένος, έχει την εμπειρία των τελικών, του πρωταθλητισμού και φυσικά βοήθησε το γρήγορο γκολ, αλλά και το γεγονός ότι στο 40’  το ματς ήταν 3-0. Εκεί πιστεύω τελείωσαν τα πάντα!».

Στέφανος Παπαθεοδώρου (προπονητής Ατρομήτου): «Είχα πολύ καιρό να δω τόσα πολλά συνεχόμενα αμυντικά σφάλματα από ομάδα. Πράγμα που επέτρεψε στον Κανάρη να βάλει 3 αδούλευτα γκολ. Είναι σαφές ότι ένα 3-0 στο πρώτο ημίχρονο δεν αφήνει καμία πολυτέλεια στον αντίπαλο να γυρίσει το παιχνίδι. Αλλά και ο Κανάρης δεν επέτρεψε στην Καλαμωτή να κάνει ευκαιρία. Περιμέναμε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και όχι τέτοια εξέλιξη. Σύμφωνα με την αγωνιστική ταυτότητα των ομάδων είναι λογικό, όποια έκανε περισσότερα λάθη να τα πληρώσει!»
Δ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Οι δύο προπονητές:

Κώστας Ιωάννου (προπονητής Κανάρη)
Ήρεμη δύναμη στον πάγκο. Καθοδήγησε με μαεστρία. Περιόρισε στο έπακρο τα ατού της Καλαμωτής, Μουλάκη και Γούτη. Πήρε το κέντρο, δίνοντας εντολές για πολυπρόσωπη παρουσία και συνεχές πρέσινγκ από τους επιθετικούς στους ασταθείς αμυντικούς της Καλαμωτής. Δεν άλλαξε την ομάδα, παρά μόνο στο τέλος για να δώσει τη φρεσκάδα του 10λεπτου. Σοβαρός και μετρημένος στις εκδηλώσεις του.
Σταμάτης Ξύδας (προπονητής Καλαμωτής)
Η δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα δεν του βγήκε. Η ομάδα του φάνηκε χωρίς καλή ψυχολογία, υπνωτισμένη και αγχωμένη. Οι στοιχειώδεις αυτοματισμοί δε δούλεψαν. Οι παίκτες φάνηκαν άκεφοι  και με περιορισμένες φυσικές δυνάμεις. Προσπάθησε στο ημίχρονο να πείσει τους παίκτες του να δώσουν το κάτι παραπάνω αλλά κι ο Μουρίνιο να ήταν προπονητής, αυτό το παιχνίδι θα το έχανε. Πιστεύουμε στις δυνατότητές του και η αξία του θα φανεί στο μέλλον.

Η κριτική των παικτών στον τελικό
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΝΤΑΤΗ

ΚΑΝΑΡΗΣ
ΜΟΝΙΩΔΗΣ: Ήταν παρών όσες φορές χρειάστηκε. Έπιασε και πέναλτι στα τελειώματα. Αναμφίβολα σταθερός.
ΛΕΣΙ: Δυναμικός, με πρωτοβουλίες, αλλά και με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η συνεισφορά του ήταν άκρως  θετική. Άψογος αμυντικά.
ΦΑΡΑΤΖΗΣ: Αν βάλει λίγο μυαλό θα αφήσει εποχή. Τσαμπουκάς χωρίς να προκαλεί, έσπασε τα νεύρα των αντιπάλων του με το συγχρόνως δυναμικό και αθλητικό παιχνίδι του.
ΧΡΟΥΣΑΚΗΣ: Ήρεμος, με απόλυτη αυτοκυριαρχία και υψηλή αυτοπεποίθηση. Από τους κρυφούς εργάτες του Κανάρη.
ΠΑΛΑΒΡΑΣ: Η προσωποποίηση της εγγύησης και της σιγουριάς στην άμυνα. Διάβαζε εύκολα το παιχνίδι των αντιπάλων, οι μπαλιές του συστημένες.
Μ. ΣΟΒΑΤΖΗΣ: Φοβερό παιχνίδι από τον αρχηγό, έβγαλε προσωπικότητα στο παιχνίδι του, μοίρασε, έκοψε, έτρεξε και φάνηκε ότι το ήθελε το Κύπελλο πιο πολύ από όλους.
ΜΟΝΙΑΡΟΣ: Με πολύ πάθος και ενθουσιασμό. Σκόραρε, ενώ βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.
ΠΑΛΛΑΣ: Σταθερός σε απόδοση, πολύ δυναμικά μαρκαρίσματα, ένα ακόμα όπλο και χρήσιμο εργαλείο στη μηχανή της ομάδας.
ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ: Ασταμάτητο τρέξιμο με ή και χωρίς την μπάλα, καταπληκτικές κινήσεις ξεμαρκαρίσματος, εκμεταλλεύτηκε κενούς χώρους.
ΚΑΡΓΑΤΖΗΣ: Σκόραρε, έδωσε ασίστ, ψύχραιμος, τι άλλο θέλει κάποιος από έναν επιθετικό; Χαλάλι του κι αν σουτάρει λίγο παραπάνω!
ΚΑΠΠΟΣ: Βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Δε συγχωρούσε λάθη της άμυνας. Έκλεβε συνεχώς την μπάλα, ήταν μια συνεχή απειλή, μόνο με φάουλ μπορούσαν να τον σταματήσουν.
ΒΑΒΟΥΖΑΣ: Θετικός, φάνηκε ορεξάτος έπιασε το μέσο όρο απόδοσης της ομάδας.
ΤΡΙΚΥΛΑΣ: Για όσο αγωνίστηκε έδειξε θετικά στοιχεία, ταχύτητα και πείσμα.
ΚΟΥΦΟΥΔΗΣ: Έδεσε κατευθείαν με την ομάδα και διακρίναμε  το πείσμα του για να μη χάνει την μπάλα από μαρκαρίσματα.

ΚΑΛΑΜΩΤΗ
Ι. ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Δυστυχώς δε βρέθηκε σε καλή μέρα. Το δεύτερο γκολ θα μπορούσε να το αποφύγει. Όταν ανέβηκε ήταν ήδη αργά.
ΓΚΟΤΖΑΪ: Μέτρια απόδοση με κατά διαστήματα να θυμίζει τον καλό του εαυτό. Αγχωμένος και χωρίς πρωτοβουλίες.
ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δε βοήθησε όσο θα ήθελε. Παρασυρμένος από τη γενική μετριότητα της ομάδας. Με αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις.
ΜΟΝΙΟΣ: Φιλότιμος, έπαιξε όπως μπορούσε καλύτερα, δεν ήταν όμως ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Από τους λίγους που τα έδωσαν όλα.
Γ. ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ: Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν απογοητευτικός. Υπνωτισμένος, σκιά του πραγματικά πολύ καλού παίκτη άλλες φορές. Με «τσαφ» αρκετά και λίγες δυνάμεις.
ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ: Μπορούσε σίγουρα και καλύτερα. Είχε λανθασμένες μεταβιβάσεις, ήταν όμως πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Δεν το πίστεψε το κύπελλο.
ΜΑΤΕΡΗΣ: Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, προσπάθησε για κάτι πιο ποιοτικό, έπεσε η ψυχολογία του από το σκορ νωρίς. Καλές οι μεταβιβάσεις του αλλά όχι κάτι εξαιρετικό.
ΚΑΪΜΑΚΗΣ: Άμα νικούσε η ομάδα του θα ήταν ο MVP. Ασταμάτητο τρέξιμο, με ελάχιστα λάθη, μάρκαρε συνεχώς, προσπαθούσε να αφυπνίσει μια ομάδα αγχωμένη.
ΓΟΥΤΗΣ: Στο 1ο μέρος απλά τον χρεώνουμε ότι αγωνίστηκε. Στο 2ο ανέβηκε αρκετά, πείσμωσε, έκανε επελάσεις αλλά με λανθασμένες επιλογές στην τελική προσπάθεια.
ΜΟΥΛΑΚΗΣ: Σκιά του εαυτού του, ενώ ήθελε να προσφέρει κλείστηκε και περιορίστηκε από τους αμυντικούς. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την ποιότητά του, ήταν το βαρόμετρο της ομάδας. Χαμηλά αυτός, χαμηλά και η ομάδα.
ΤΟΝΤΡΙ: Προσπάθησε, έτρεξε, πρέσαρε, από τις φιλότιμες παρουσίες της Καλαμωτής.
ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Προσπάθησε, έτρεξε, πίεσε όσο μπορούσε, προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού αλλά ανταπόκριση δεν υπήρχε.
ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ:  Έδωσε πνοή, έκανε πολλές κούρσες, εξαιρετικές μεταβιβάσεις, από τους θετικά αγωνιζόμενους. Ήταν στη ροή του παιχνιδιού αλλά ανταπόκριση δεν υπήρχε.

Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ


Θανάσης Γιάχος (διαιτητής): Έδειξε ένα άριστο πρόσωπο. Ακριβοδίκαιος, με ασταμάτητο τρέξιμο, κέρδισε τους παίκτες. Προς συζήτηση η φάση του πέναλτι της Καλαμωτής, που δύσκολα δίνεται αν το σκορ ήταν ισόπαλο. Δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες στο πρόσωπό του.
Στέλιος Στουπάκης (α’ βοηθός): Την άξιζε τη θέση του, να συμμετάσχει σε έναν τελικό. Φέτος έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και έδειξε και στον τελικό ένα πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ.
Βαγγέλης Φραγκογιάννης (β’ βοηθός): Επίσης πήγε πολύ καλά. Δε φοβήθηκε την κερκίδα που ήταν πίσω του. Δεν έχανε τη θέση του και η συνεργασία  του με το διαιτητή, άψογη.
Γιάννης Ξενάκης (4ος διαιτητής): Υπήρχε ηρεμία στους πάγκους, κάτι που δε συνηθίζουμε στα χιώτικα γήπεδα και αυτό το χρεώνουμε στον τέταρτο διαιτητή.

1 σχόλιο: