5 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτική επιστολή για την πραγματοποίηση εκδρομής στη Θράκη (Σύλλογος Νενητούσων Αττικής)


                                                             
                                                                                                                  
                                   Αρ. Πρωτ.: 13
Αθήνα, 28/09/2012

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,
Το Φθινόπωρο ήρθε, μα η αίσθηση του καλοκαιριού δε λέει να φύγει. Η σκέψη “ταξιδεύει”, σα να προσπαθεί να βρει καταφύγιο μακριά από κακοτοπιές. Κάπως έτσι κι εμείς, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου του χωριού μας, μαζευτήκαμε, συζητήσαμε, τα φέραμε από δω, τα φέραμε από κει, και είπαμε να σας προσκαλέσουμε σε ένα ταξίδι, πιστεύουμε, ξεχωριστό.  
Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Δυδιμότειχο, Αδριανούπολη, Δάσος της Δαδιάς, Σμίνθη, Έχινος, Πόρτο Λάγος, Λίμνη Βιστωνίδας.   
Η πενθήμερη εκδρομή σε τοποθεσίες, πόλεις και χωριά στα ακριτικά μέρη της βορειοανατολικής Ελλάδας, είναι αληθινή πρόκληση. Μία εκδρομή μακρινή σε χιλιόμετρα μα και σε εμπειρίες. Μία εκδρομή που αναμφίβολα θέλει τη συμμετοχή σας για να πραγματοποιηθεί. Μία εκδρομή – ίσως να είναι και η τελευταία πολυήμερη – που απαιτεί το χρόνο σας, την καλή διάθεση, το γέλιο, τη συντροφιά συνοδοιπόρων σας κι εσάς. Κι αν ίσως σκεφθείτε την απόσταση και το κόστος συμμετοχής, μια τέτοια εποχή, θα θέλαμε να ξέρετε πως την ίδια αγωνία είχαμε κι εμείς πριν επιλέξουμε τον προορισμό. Μια δεύτερη ματιά στους αριθμούς, μας έπεισε πως οι λίγες ημέρες δε σήμαινε και μικρή συμμετοχή...και κάπως έτσι ο Έβρος “νίκησε”.  
Η περιήγησή μας, αναλυτικά αναφέρεται στο πρόγραμμα – πακέτο της εκδρομής, το οποίο και επισυνάπτεται.
Η αναχώρηση έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, ενώ η επιστροφή μας θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.
Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο, ανέρχεται σε € 210 (διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο) και σε € 270 (διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο), αντίστοιχα.   
Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει κράτηση θέσης, για την οποία απαιτείται καταβολή ολόκληρου του ποσού συμμετοχής, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με κατάθεση στο λογαριασμό: 69906541 που τηρεί ο Σύλλογος στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, το αργότερο  έως τις 10 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά, σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι αυτό παρακαλείσθε για την έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος, με την πληρωμή-εξόφληση της συμμετοχής σας.  
Αναμένουμε στη θετική σας ανταπόκριση, θεωρώντας ότι στις “παράξενες” μέρες του σήμερα, η αισιοδοξία και η ανεμελιά μιας εκδρομής, φέρνει διπλή χαρά.  

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου παραμένουν δεκτικά σε παρατηρήσεις, προτάσεις, απόψεις και καλοπροαίρετα σχόλια, ως αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο. .
Αθηνά Λαπαρδά
Βασιλεία Γεωργαντή
Πολυξένη Χανιώτη
Στέλλα Φωτίου
Πολυξένη Θεοδωράκη  
210-2431778
210-4535855
210-5985671
210-5060730
210-5815676

Μαρία Πασσάδη
Κατίνα Γιαννούδη
210-6749890
210-9519191


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ήμερης εκδρομής οδικώς, Θράκη – Πομακοχώρια – Αδριανούπολη {20 – 24 Οκτωβρίου 2012}   
Σάββατο, 20/10/2012  
Αναχώρηση πούλμαν από τον Πειραιά και εν συνεχεία, από την Πλατεία Ομονοίας (επί της Γ΄Σεπτεμβρίου), με προορισμό την Κομοτηνή. Ενδιάμεση σύντομη στάση στην περιοχή της Λαμίας για καφέ. Αναχώρηση για τον Πλαταμώνα, όπου θα γίνει στάση για προαιρετικό γεύμα, διασχίζοντας την κοιλάδα των Τεμπών και προσπερνώντας τη Λάρισα. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω της Νέας Εθνικής Οδού, παρακάμπτουμε την Συμπρωτεύουσα και συνεχίζοντας, η Εγνατία Οδός, θα μας φέρει στην πόλη της Κομοτηνής. Μεταφορά, τακτοποίηση, δείπνο προαιρετικά και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο “Filia” 4*, το οποίο βρίσκεται 1 χλμ. από την πόλη της Κομοτηνής.

Κυριακή, 21/10/2012  
Μετά το πρόγευμα (μπουφέ), μετάβαση και περιήγηση στην κατάφυτη περιοχή της Σταυρούπολης. Εδώ θα επισκεφτούμε και θα γνωρίσουμε δύο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων της Θράκης. Πρόκειται για τη Σμίνθη και τον Έχινο. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη Ξάνθη, όπου προβλέπεται στάση για προαιρετικό γεύμα. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί περίπατος στην πόλη της Κομοτηνής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο, προαιρετικά και διανυκτέρευση.

Δευτέρα, 22/10/2012  
Μετά το πρόγευμα, μετάβαση στην Αδριανούπολη. Θα φθάσουμε στις Καστανιές και τα  Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών  εγγράφων, ( ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ  ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ), ο δρόμος θα μας φέρει στην Αδριανούπολη. Εδώ θα  έχουμε  την  ευκαιρία  να  γνωρίσουμε  τις  Ελληνικές  γειτονιές,  τα  Μουσουλμανικά  Τεμένη,  αλλά  και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ  ΕΞΠΡΕΣ, στο Κάραγατς. Μετά από αυτή τη σπουδαία εμπειρία, θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο, όπου θα ακολουθήσει δείπνο, προαιρετικά και διανυκτέρευση.

Τρίτη, 23/10/2012  
Μετά το πρόγευμα, προβλέπεται μία ξεχωριστή “γνωριμία” με το ανατολικό άκρο της Ελλάδας. Μετάβαση και περιήγηση στον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης. Πρώτος σταθμός, το Δάσος Δαδιάς. Πρόκειται για μέρος του μοναδικού Οικοσυστήματος που εκτείνεται από τις ανατολικές απολήξεις της Ροδόπης έως το Δέλτα του Έβρου, έχοντας ανακηρυχθεί σε  Εθνικό Πάρκο. Οι πετρώδεις λόφοι, τα ορεινά λιβάδια, οι βελανιδιές, οι καταπράσινες κοιλάδες, τα ποτάμια και οι λιμνούλες, συνθέτουν την εικόνα της περιοχής με την ανεκτίμητη οικολογική και γεωπολιτική αξία. Μετά από σχετική ενημέρωση, θα μας δοθεί η ευκαιρία να περιηγηθούμε προαιρετικά με μικρό πουλμανάκι μέσα στο δάσος. Δεύτερος σταθμός, το Σουφλί. Πόλη με φημισμένη και πλούσια πολιτιστική παράδοση. Τρίτος σταθμός, το Δυδιμότειχο, που στο άκουσμά του και μόνο τα συναισθήματα πολλά. Λίγο αργότερα, τέταρτος και τελευταίος σταθμός, η Αλεξανδρούπολη. Πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, με τον ξακουστό φάρο και τη θάλασσα να γαληνεύει το βλέμμα. Μετά την περιήγησή μας, επιστροφή στην Κομοτηνή. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη και την ευκαιρία για περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο προαιρετικά και διανυκτέρευση.  

Τετάρτη, 24/10/2012  
Μετά το πρόγευμα, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση στην όμορφη Καβάλα. Αφήνουμε πίσω μας την πόλη και το Κάστρο της, για να φθάσουμε αργότερα στην περιοχή του Πλαταμώνα, όπου θα γίνει στάση για προαιρετικό γεύμα. Ακολούθως, μέσω Λάρισας – Λαμίας, θα κάνουμε μία σύντομη στάση σε καφέ της Εθνικής Οδού. Άφιξη με το καλό στην πόλη των Αθηνών, το βράδυ.
       ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Το άτομο σε Δίκλινο
Παιδί 4-12 ετών
Το άτομο σε Μονόκλινο

F I l I a  4*
€ 210
€ 210
€ 270


Σημειώσεις (στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος ΦΠΑ 23%)


Περιλαμβάνονται:
        Διανυκτέρευση (4 νύχτες) στο ξενοδοχείο F I L I A 4* το οποίο βρίσκεται 1 χλμ. από την πόλη της Κομοτηνής.   Προγεύματα (4) καθημερινά στο ξενοδοχείο σε μπουφέ & δείπνα (4) στο σύνολο της εκδρομής. Μεταφορές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν (όχι διώροφο).    Αρχηγός – Συνοδός από την αρχή της εκδρομής.   Ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
 
    Είσοδοι μουσείων και άλλων επισκέψιμων χώρων.


Σημειώνεται ότι:

  •   Προβλέπεται καθημερινά μετάβαση με πούλμαν από το ξενοδοχείο, στην πόλη της Κομοτηνής και αντίστροφα, σε ώρες που θα ανακοινώνονται αυθημερόν.    

  •   Σε περίπτωση που τα δρομολόγια των τραίνων, που έχουν άφιξη από Κομοτηνή ή Ξάνθη, με προορισμό την Σταυρούπολη είναι σε συμβατές με το Πρόγραμμά μας ώρες, τότε η διαδρομή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τραίνο, ώστε να δούμε και τα Θρακικά Τέμπη.

         ΚΟΣΤΟΣ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ ,ΠΕΡΙΠΟΥ  3 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου