5 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΤΑΓΕ ΦΩΤΙΕΣ...

ΚΑΝΑΡΗΣ - ΔΑΦΝΗ 6-1


Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα μας στο χθεσινό ντέρμπι της 8ης Αγωνιστικής κόντρα στη Δάφνη Δαφνώνα με το εμφατικό 6-1. Οι παίχτες του Δ. Κάβουρα με εμφανή στην αλλαγή στη ψυχολογία τους μπήκαν στον αγώνα πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, πράγμα που δουλεύτηκε πολύ στις προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με τον τερματοφύλακα Βαβάκα να κάνει δύο καθοριστικά λάθη που τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι επιθετικοί της ομάδας μας Β. Ατσάλης και Δ. Καπός που πέτυχαν δύο και τρία γκολ αντίστοιχα.
Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης και ύστερα από λάθος διώξιμο της μπάλας του τερματοφύλακας της Δάφνης η μπάλα έφτασε στον Ατσάλη όπου δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ με ωραία ντρίπλα και πλασέ σε κενή εστία. Στο 31 ο Δ. Καπός μπαίνει στην μικρή περιοχή και ανατρέπεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει το πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κ. Κάργατζης όπου ευστόχησε και έκανε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ατσάλης βγάζει παράλληλη μπαλιά στον Καπό που προλαβαίνει την έξοδο του Βαβάκα και πλασάρει για το 3-0.  Η μόνη αξιόλογη ευκαιρία της Δάφνης στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 40 με τον Παπαλάνη να πιάνει ωραίο σουτ από τα δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Μονιώδης.
Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες της ομάδας μπήκαν με το ίδιο πάθος και δεν υποτίμησαν καθόλου τον αντίπαλό τους καταφέρνοντας στο 54 να κάνουν τέσσερα τα τέρματα τους με τον Δ. Καπό να πιάνει ωραίο διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, ύστερα από κάθετη πάσα του Βαϊντερλή με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Οι φίλοι της ομάδας μας δεν σταμάτησαν λεπτό να επιβραβεύουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και να ζητούν κι άλλα τέρματα. Οι ποδοσφαιριστές δεν τους χάλασαν το χατήρι πιέζοντας τους αντιπάλους τους αναγκάζοντάς τους σε πολλά λάθη και δημιουργώντας τους πολλά νεύρα. Ο Β. Ατσάλης αφού έχασε μια καλή ευκαιρία στο 70 με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Βαβάκας, κατάφερε επτά λεπτά αργότερα να αξιοποιήσει την ωραία μπαλιά του Λ. Καϊμάκη στο πέναλτι και να κάνει το 5-0. Στο 79 πάλι ωραίο γύρισμα του Καϊμάκη μέσα στην περιοχή από τα δεξιά για τον Καπό, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 81 ο κορυφαίος του γηπέδου Δ. Καπός κερδίζει πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα του Ελευθερίου το οποίο εκτελεί ο ίδιος και κάνει το 6-0 πετυχαίνοντας και χατ τρικ. Η Δάφνη κατάφερε να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 88 με τον Ελευθερίου να πιάνει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Παπαλάνη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα αφού βρήκε πρώτα στον Ν. Χρουσάκη διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 6-1.
Μετά την λήξη της αναμέτρησης οι παίχτες μαζί με τον προπονητή Δ. Κάβουρα μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου αγκαλιασμένοι φωνάζοντας δυνατά ΚΑΝΑΡΗΣ και ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη στήριξη δίνοντας την υπόσχεση για μια ανάλογη συνέχεια.

ΚΑΝΑΡΗΣ: Μονιώδης, Ρέππας (63΄ Παπαγεωργίου), Γρίγος, Χρουσάκης, Σαμιώτης, Λέσι, Βαϊντερλής (64΄ Καϊμάκης), Χωρεψιμάς, Ατσάλης, Κάργατζης (45΄ Μονίαρος), Καπός
ΔΑΦΝΗ: Βαβάκας, Παπαλάνης, Μαμούνας Δ., Ελευθερίου, Χειλάς, Κλήμης (34΄ Πουλιός), Σεζένιας, Σκούφαλος, Κίτρινος (68΄ Παπαγιάννης), Ζαμπετάκης, Κουιμάνης (45΄ Μονιός)
Στα αξιοσημείωτα:
* Η παρουσία στον πάγκο της ομάδας μας του Δημοσθένη Κάβουρα για πρώτη φορά ως προπονητής συνδυάστηκε με μια εμφατική νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του νησιού.
* Οι κατάμεστες εξέδρες του γηπέδου από τους φίλους της ομάδας μας αλλά και από άλλες ομάδες που ήρθαν να παρακολουθήσουν ένα ωραίο παιχνίδι.
* Η καλή οργάνωση του αγώνα από τα μέλη της Διοίκησης και το ωραίο κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο. 

ΥΓ. Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΙΟΣ θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τον χαρακτηρισμό  των φίλων της ομάδας μας ως προπονητές και για την επιθυμία τους να βλέπουν μπάλα αντάξια της Μπαρτσελόνα. Σε ένα χωριό που έχει τροφοδοτήσει τη Χίο με πολλούς αθλητές και κυρίως του Δ. Κάβουρα οι απαιτήσεις πάντα ήταν και θα είναι μεγάλες. Οι ποδοσφαιριστές μας το γνωρίζουν καλά αυτό και σίγουρα τους δημιουργείται κάποιο άγχος αλλά όταν απευθύνεσαι στον Κύριο Χορηγό της ομάδας που δίνει από το υστέρημά του ότι μπορεί για το Κανάρη τότε πάντα πρέπει να παίρνεις τη γνώμη του και να δέχεσαι και την κριτική του. Κανένας δεν μπορεί να γράφει χαρακτηρισμούς για τον απλό κόσμο που πληρώνει για να δει κάτι ωραίο και ειδικότερα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που παίζουν τα παιδιά του. 

7 σχόλια:

  1. Δηλαδή παραδέχεστε οτι κουμάντο στην ομάδα, κάνει ο κόσμος και όχι η διοίκηση. Δηλαδή έχει το δημοσίευμα είναι σωστό!
    Και σε τελευταια ανάλυση δεν επέβαλε σε κανέναν απο το χωριό να δίνει το υστέρημα του για την ομάδα, θέλει και το κάνει.
    Ας κοιτάξουμε την ομάδα μας και ας αφήσουμε τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διοίκηση είναι αυτή που κάνει κουμάντο και οι σωστές διοικήσεις οφείλουν να ακούν και την κοινή γνώμη. Μη λες πράγματα που δεν γνωρίζεις και μη βγάζεις τόση εμπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12.56 εκτίθεσαι. Δηλαδή όπως τα λες, δικαιώνεται απόλυτα το δημοσιεύμα της εφημερίδας!!!!!! Ασε το καλύτερα να περάσει γιατί οσο το σκαλίζεται τόσο δικαιώνεται το δημοσιεύμα. Μεταξύ μας γράφει αυτο που έγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι εμπαθής και μην ασχολείσαι με την ομάδα μας. Καλά έκανε η διοίκηση και άκουσε τον κόσμο... Για να ασχολείσαι κάτι φοβάσαι και μόνο φίλος μας δεν είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6.26 YPOMONH ...... O KANARHS EINAI ENA (PAIXTES DIOIKHSH KOSMOS) ANTE GEIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://sportschios.gr/index.php/events παιδια ψηφιστε τον Καπο μας κ εχει μεινει πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παιδια ολα κρινονται απο το αποτελεσμα οχι σαν την μπαρσελονα αλλα απο αλλο πλανητη ειμασταν την κυρικη 6 μπαλακια ωραια μπαλα κλπ τι αλλαξε ...σκεφτητε το..πιος το αλλαξε με ολο το ρισκο που πηρε αξιος τα υπολοιπα ειναι ιστορια για τους ρουφιανους του ........κακη που ουτε ξερει που ειναι τα Νενητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή